dilluns, 15 de març del 2010

Mitjans de comunicació de masses

MITJANS DE COMUNICACIÓ DE MASSES és un terme utilitzat per anomenar el sector dels mitjans de comunicació específicament concebuts i dissenyats per arribar a una gran audiència.
Tot i que en principi un mitjà de comunicació és qualsevol instrument usat per a transmetre i rebre dades, actualment el terme s'utilitza per a designar unes eines les quals fan arribar a un gran públic la informació, comunicacio i l'entreteniment.

DIFÈRENCIES ENTRE LA PREMSA, LA TELEVISIÓ I LA RÀDIO:

- La Premsa és un mitjà editat normalment amb una periodicitat diària o setmanal,la funció principal consisteix a presentar notícies.La premsa a més pot defensar diferents postures públiques, proporcionar informació, aconsellar als seus lectors... En gairebé tots els casos i en diferent mesura, els seus ingressos econòmics es basen en la publicitat
. És qualificat com el mitjà de comunicació més influent en matèries d'opinió.

- La Ràdio és una tecnologia que possibilita la transmissió de senyals mitjançant la modulació d'ones electromagnètiques. Aquest mitjà de comunicació és efectiu per l'home; doncs no necessita d'imatges per poder transmetre la informació. Pel seu abast electromagnètic li és molt més fàcil poder arribar a llocs llunyans.

- La televisió és un sistema de telecomunicació per a la transmissió i recepció d'imatges en moviment i so a distància. El terme televisió es refereix a tots els aspectes de transmissió i programació de televisió.


Cal destacar però, que hi ha certs aspectes en comú que uneixen aquestes tres eines: totes elles tenen intenció de comunicar i transmetre informació, sigui d'actualitat, d'entreniment i/o d' humor.
Són eines socials que formen part del nostre dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada