diumenge, 25 d’abril del 2010

Els valors que s'intenten transmetre a l'escola i els que es transmeten des dels mitjans de comunicació

Per parlar dels valors que s'intenten transmetre a l'escola vull fer referència a valors com la llibertat, la convivència, el treball, l'autonomia, la individualitat, la solidaritat, l'amistat, l'educació, el pluralisme, la responsabilitat, el respecte, la comunicació, entre d'altres.
Per educar a l'escola cal un acte de voluntat, és a dir, entendre que l'ensenyament és cosa de tots, en això consisteix l'acció educativa. És entendre, des del punt de vista del mestre, que la intenció és transmetre una cultura i la capacitat de formar persones capaces de viure en una societat i que poc a poc siguin persones lliures, participatives i autosuficients. L'escola no diu a cada persona com ha de ser i/o fer, sinó que dóna als infants les eines per poder, de mica en mica, poder integrar-se en aquesta societat tan complexa. Per tant, entenen per sobre de tot, que cada persona és diferent.
En canvi, els mitjans de comunicació influeixen en les maneres de fer i de comportar-se de les persones en la societat. Juguen amb les emocions, els valors i els sentiments. Ens fan associar un producte, una notícia, una acció… a un valor desitjat: benestar, felicitat, èxit, seguretat, aventura, contraposició, odi cap a alguna cosa o alguna persona... Distorsionen la realitat de manera que les imatges, paraules, música, text,etc. Poc tenen a veure amb la realitat. Amaguen la finalitat que es proposen i enlluernen a l’espectador amb la forma com ho presenten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada